Recept
« Terug naar recepten
Spanakorizo (Griekse spinazierijst)
PT30M
Spanakorizo (Griekse spinazierijst)
Een voor mij nog geheel onbekend gerecht toen ik in een van mijn Griekse
kookboeken zat te bladeren om iets met spinazie te maken. In eerste
instantie deed het me een beetje denken aan de Griekse-tomatenrijst die je
meestal bij een Grieks restaurant op je bord geserveerd krijgt. Toen ik de
spanakorizo aan het bereiden was vond ik het juist meer lijken op risotto.
Ik had er een heerlijke biefstuk bij maar er zijn genoeg andere
mogelijkheden denk aan lamskoteletjes, kipfileetjes, gehaktballetjes of vis
want spinazie laat zich ook uitstekend met vis combineren.
Als je er dan ook nog De-echte-griekse-salade bij op tafel zet
dan waan je je helemaal in Griekenland.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Tessa Kiros, Mezze & Moussaka, De smaak van Griekenland/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spanakorizo (Griekse spinazierijst) te bereiden
- Hak de spinazie grof,
- Verhit de olie in een (grote) pan en fruit de uien.
- Voeg de dille toe, bak die 30 seconden mee en roer dan de rijst erdoor.
- Doe de spinazie erbij en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de hete groentebouillon toe en blijf roeren. De spinazie gaat slinken. Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartiertje zachtjes sudderen. Roer af en toe met een houten lepel door zodat de rijst niet
- aankoekt.
- Haal de pan van het vuur, voeg het citroensap toe en bestrooi met peper en zout. Meng alles door elkaar en voeg de munt toe.
- Doe de rijst in een schaal en zet deze nog 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150 graden C. (In het originele recept moet je de rijst afdekken met een schone theedoek, het deksel weer op de pan leggen en nog 10 minuten laten stomen).