Recept
« Terug naar recepten
Groene soep met kruidenkaas
PT30M
Groene soep met kruidenkaas
Deze soep krijgt een mooie groene kleur door alleen groene ingrediënten
zoals spinazie, prei en bleekselderij te gebruiken. Met de staafmixer maak
je het tot een mooie gladde massa en de kruidenkaas maakt het geheel
lekker romig van smaak. De fijngesneden lente-ui geeft de soep een frisse
bite. Heerlijk licht soepje met uitstek geschikt wanneer je ook in de zomer
graag soep eet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene soep met kruidenkaas te bereiden
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en smoor daarin de in grove stukken gesneden prei en bleekselderij.
- Voeg de helft van de hete bouillon erbij en de spinazie en laat dit zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
- Pureer met een staafmixer tot een mooi glad geheel.
- Voeg de kruidenroomkaas toe en klop het met een garde net zolang totdat alle klontjes zijn verdwenen.
- Voeg de rest van de bouillon toe en maak zonodig op smaak met peper en zout.
- Voeg op het laatste moment de fijngesneden lente ui toe.