In het originele recept worden kipkarbonades gebruikt en wordt de schil van de courgette in repen gesneden en achteraf in dunne linten over het gerecht gestrooid.
Je kunt dit ook in de slowcooker maken. Plm. 4 tot 5 uur op low.
Recept
« Terug naar recepten
Kip met courgette en ras-el-hanout
PT10M
Kip met courgette en ras-el-hanout
Heerlijk recept met weinig ingredienten. Alles in de ovenschaal en dan zo in de oven. Gemakkelijk en ook nog erg lekker. Ook dit kan in de slowcooker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
"100x Onno Kleyn: een bundel vol kookgeluk"
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met courgette en ras-el-hanout te bereiden
- Wrijf de kip in met zout en ras-el-hanout. Leg de kip met de uisnippers, knoflook en citroen in een ovenschaal. Sprenkel er plm. 3 eetlepels olijfolie over.
- Zet de ovenwarmte op 180 graden boven- en onderwarmte. Zet de ovenschaal met de kip in het midden van de oven (hoeft niet oorverwarmd te worden).
- Bak de kip plm. 20 minuten, draai de kip daarna om en bak nog eens 10 - 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de kip)
Voeg nu de courgetteblokjes toe en bak nog plm.10 minuten. - Roer nog wat ras-el-hanout door de zure room. Verdeel de zure room over de kip.