Recept
« Terug naar recepten
Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes
PT240M
Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes
Een heerlijk bitterkoekjespudding met boerenmeisjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes te bereiden
De melk verwarmen. Gelatine met suiker, eidooiers en wat warme melk gladroeren en al roerend bij de melk voegen. Al roerend verwarmen tot ongeveer 80 graden en laten binden. De melk mag niet gaan koken! De vla af laten koelen en lobbig laten worden.
De slagroom halfstijf slaan en door de vla spatelen. Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de pudding spatelen en de massa overdoen in vier vormpjes. De pudding in de koelkast op laten stijven. De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen. Sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen.
De slagroom halfstijf slaan en door de vla spatelen. Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de pudding spatelen en de massa overdoen in vier vormpjes. De pudding in de koelkast op laten stijven. De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen. Sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen.