Recept
« Terug naar recepten
Boboti
PT45M
Boboti
Een heerlijk boboti recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dyana Meijs
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boboti te bereiden
Kook/stoom de rijst gaar.
Bak het rundergehakt ondertussen in de olie rul.
Voeg ui en knoflook toe, fruit deze mee.
Voeg alle kruiden, behalve de laurier, toe.
Voeg de rozijnen, het citroensap, de amandelschijfjes, 2 el mangochutney toe.
Bedek de bodem van een ovenschaal met de rijst.
Roer de melk en de eieren door het gehaktmengsel.
Bedek de rijst met het gehaktmengsel, steek er de laurierblaadjes verticaal in.
Plaats de ovenschotel ongeveer 15 min. In een op 180°C voorverwarmde oven.
Serveren met mangochutney en kroepoek.
Bak het rundergehakt ondertussen in de olie rul.
Voeg ui en knoflook toe, fruit deze mee.
Voeg alle kruiden, behalve de laurier, toe.
Voeg de rozijnen, het citroensap, de amandelschijfjes, 2 el mangochutney toe.
Bedek de bodem van een ovenschaal met de rijst.
Roer de melk en de eieren door het gehaktmengsel.
Bedek de rijst met het gehaktmengsel, steek er de laurierblaadjes verticaal in.
Plaats de ovenschotel ongeveer 15 min. In een op 180°C voorverwarmde oven.
Serveren met mangochutney en kroepoek.
jacko zegt:
de moeite waard om te maken :)