KookJij

Boboti

Een heerlijk boboti recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boboti te bereiden

Kook/stoom de rijst gaar.
Bak het rundergehakt ondertussen in de olie rul.
Voeg ui en knoflook toe, fruit deze mee.
Voeg alle kruiden, behalve de laurier, toe.
Voeg de rozijnen, het citroensap, de amandelschijfjes, 2 el mangochutney toe.
Bedek de bodem van een ovenschaal met de rijst.
Roer de melk en de eieren door het gehaktmengsel.
Bedek de rijst met het gehaktmengsel, steek er de laurierblaadjes verticaal in.
Plaats de ovenschotel ongeveer 15 min. In een op 180°C voorverwarmde oven.
Serveren met mangochutney en kroepoek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacko

jacko zegt:
Ziet er goed uit,
de moeite waard om te maken :)
WIJ

WIJ zegt:
Wij gaan op vakantie en dit geweldige recept eens uitproberen:D
jani19361

jani19361 zegt:
Wel wat werk maar de moeite waard. jani:p
Liske

Liske zegt:
Lijkt ingewikkeld met veel ingrediënten, maar toen ik de bereiding zag...valt heel erg mee, ga ik zeker een keer doen!