Recept
« Terug naar recepten
Bolletje Charlotte met chocolademousse
PT30M
Bolletje Charlotte met chocolademousse
Een heerlijk bolletje charlotte met chocolademousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bolletje Charlotte met chocolademousse te bereiden
Breek de chocola in kleine stukjes. Zet een diep bord klaar en giet er ca. 5 eetl. melk in. Zet een springvorm met een inhoud van maximaal 1 liter klaar.
Bereiden:
Doop alle Bolletje biscuits heel even in de melk in het bord. Bedek eerst de bodem van de vorm met biscuitjes. Zet vervolgens biscuitjes met de chocolade kant naar buiten gericht rechtop en dicht tegen elkaar aan, zodat ze niet omvallen, tegen de binnenkant van de vorm. De rechtopstaande biscuits steken iets boven de rand uit. Klop de slagroom lobbig. Voeg de poedersuiker toe en klop de slagroom vervolgens stijf. Doe de stukjes chocola met 150 ml melk in een kom. Plaats de kom op een pan met een bodempje water. Breng dit water aan de kook. De kom op de pan mag het water niet raken. Laat de chocola op een niet te hete hittebron au-bain-marie smelten. Roer chocola en melk door elkaar. Laat dit mengsel iets afkoelen. Schep beetje bij beetje de slagroom door de chocola. Schep de chocolademousse in de vorm. Dek de taart af met folie en laat hem minstens een uur in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de vorm. Spuit slagroom langs de rand van de taart.
Tip:
Voor deze taart kunnen ook Bolletje Eindeloos gevulde hazelnoot biscuits worden gebruikt. Garneer de taart eventueel met hazelnoten.
Bereiden:
Doop alle Bolletje biscuits heel even in de melk in het bord. Bedek eerst de bodem van de vorm met biscuitjes. Zet vervolgens biscuitjes met de chocolade kant naar buiten gericht rechtop en dicht tegen elkaar aan, zodat ze niet omvallen, tegen de binnenkant van de vorm. De rechtopstaande biscuits steken iets boven de rand uit. Klop de slagroom lobbig. Voeg de poedersuiker toe en klop de slagroom vervolgens stijf. Doe de stukjes chocola met 150 ml melk in een kom. Plaats de kom op een pan met een bodempje water. Breng dit water aan de kook. De kom op de pan mag het water niet raken. Laat de chocola op een niet te hete hittebron au-bain-marie smelten. Roer chocola en melk door elkaar. Laat dit mengsel iets afkoelen. Schep beetje bij beetje de slagroom door de chocola. Schep de chocolademousse in de vorm. Dek de taart af met folie en laat hem minstens een uur in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de vorm. Spuit slagroom langs de rand van de taart.
Tip:
Voor deze taart kunnen ook Bolletje Eindeloos gevulde hazelnoot biscuits worden gebruikt. Garneer de taart eventueel met hazelnoten.