Recept
« Terug naar recepten
Baileys chocolademousse
PT10M
Baileys chocolademousse
Met slechts drie ingredienten: chocolade, Baileeys en slagroom.
Denk wel aan de koeltijd. Het beste is het toetje de dag tevoren te maken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baileys chocolademousse te bereiden
- 100 ml slagroom verwarmen (niet koken dus!).
- Chocolade in de warme slagroom zachtjes onder voortdurend roeren smelten. Iets laten afkoelen. Baileys erdoor roeren.
- Overgebleven 100 ml slagroom half stijf kloppen. Slagroom voorzichtig oor de afgekoelde chocoladeroom spatelen.Over de glazen verdelen.
- Glazen - liefst een nacht - in de koelkast zetten en op laten stijven
- Garneren met stijf geklopte slagroom en eventueel een lekkere Baileystruffel
of wat verse of diepgevroren frambozen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker andere chocolademousse door toevoeging van de Baileys. Ideaal als je gasten krijgt