Recept
« Terug naar recepten
Braziliaanse runderstoofpot
PT240M
Braziliaanse runderstoofpot
Een heerlijk braziliaanse runderstoofpot recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Van een vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Braziliaanse runderstoofpot te bereiden
Snijd het vlees in grove stukken (5 cm). Maak de paprika’s schoon en snijd ze eveneens in grove stukken. Maak de uien schoon en snijd ze in 8 stukken. Snijd de tomaten in grove stukken. Snijd de spaanse peper in ringetjes (haal als je niet van pittig houdt de zaadjes eruit). Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees bruin. Er komt al gauw water uit het vlees, laat even sudderen zodat dit verdampt. Doe de paprika, uien en peper erbij en bak het 5 minuten. Doe er dan 3 dl water en de rode wijn bij, en roer daar de tomatenpuree door. Verkruimel het bouillonblok erboven en roer eveneens door. Voeg de room toe. Breng alles weer aan de kook en doe een deksel op de pan. Zet de pan op het zachtste pitje van het fornuis. Daar moet het in totaal 4 uur sudderen. Kook er rijst bij of gebakken aardappeltjes en strooi voor het serveren de gesnipperde selderij over de schotel.
liske zegt: