Recept
« Terug naar recepten
Broodpudding
PT45M
Broodpudding
Een heerlijk broodpudding recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
???? personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodpudding te bereiden
Doe het brood in een diepe kom en giet er de lauwe en gesuikerde melk erover.
Laat het brood erin weken.
Vervolgens pletten met vork en de rest van de ingredienten toevoegen.
Vul de cake vorm en laat 45min op 200gr bakken.
Laten afkoelen en uit vorm halen.
Laat het brood erin weken.
Vervolgens pletten met vork en de rest van de ingredienten toevoegen.
Vul de cake vorm en laat 45min op 200gr bakken.
Laten afkoelen en uit vorm halen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
anita43 zegt:
ik neem dit mee hoor, makkelijk en een wat heb ik nog meer in huis recept, is met zoveel dingen te combineren, en je kunt er goed mee experimenteren, is zowel warm te maken als koud, kortom heel veelzijdig, de engelse variant is ook heel lekker, die doen dat met krentenbrood, wellicht zonder spijs natuurlijk.
Groetjes van anita.
kooktan zegt:
hanna zegt:
Tania zegt:
Lekker uitproberen dus. Succes, Tania:)
Liliane zegt:
sonia zegt:
Rod zegt:
Dat ga ik nog zeker proberen. Verder heb ik in een deel van de broodpudding chocolade druppels (Callebaut, dus echte chocolade) in het mengsel gedaan. Vooral als het nog warm is, super combinatie.
Overigens heb ik (zoals een luie kok dat doet) alles door elkaar gegooid en afgebakken. Het koken van melk e.d. leek mij ook wat overbodig. Weet iemand het daadwerkelijke verschil in eindresultaat?
Kookse...:o
Anna zegt:
En ik ga er van uit dat Tania het heeft over een reguliere oven.
Groetjes,
Anna.
KookJij. :D