Recept
« Terug naar recepten
Dessert: broodpudding met kaneelijs
PT90M
Dessert: broodpudding met kaneelijs
Een heerlijk dessert: broodpudding met kaneelijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: broodpudding met kaneelijs te bereiden
Melk opwarmen in een pot voeg het uitgeschraapte vanillestokje toe, evenzeer het stokje. (hou 5 soeplepels aan de kant en meng de puddingpoeder eronder ) Laat de melk afkoelen.
Brood in stukken snijden deze in een kom voeg kaneel, candysuiker, pudding vermengd met de melk en de losgeklopte eikes toe. Meng goed, vervolgens de melk (vanillestokje verwijderen) en rum toevoegen.
Appel schillen en in blokjes snijden, deze samen met de rozijnen en krenten onder het beslag mengen. En als laatste de chocolade vlokken toevoegen, evenzeer eronder mengen. Laat dit 30 min rusten.
Neem de springvorm beboter en bestuif met bloem, het beslag erin verdelen. Bak deze broodpudding 60 min in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Snij in stukken en garneer af op bord.
Brood in stukken snijden deze in een kom voeg kaneel, candysuiker, pudding vermengd met de melk en de losgeklopte eikes toe. Meng goed, vervolgens de melk (vanillestokje verwijderen) en rum toevoegen.
Appel schillen en in blokjes snijden, deze samen met de rozijnen en krenten onder het beslag mengen. En als laatste de chocolade vlokken toevoegen, evenzeer eronder mengen. Laat dit 30 min rusten.
Neem de springvorm beboter en bestuif met bloem, het beslag erin verdelen. Bak deze broodpudding 60 min in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Snij in stukken en garneer af op bord.