KookJij

Dessert: biscuit om van te smullen

Een heerlijk dessert: biscuit om van te smullen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: biscuit om van te smullen te bereiden

Voor de biscuit: voor het gemakkelijk te maken bloem kant en klaar voor biscuit. De bloem, eikes en likeur in een grote kom, deze opkloppen +/- 10 min.
Neem een cakevorm deze beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen. Bereid de pudding zoals vermeld op verpakking maar gebruik maar 500 ml melk en een scheut likeur met de gemalen coco's. Laat afkoelen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Snij het fruit in kleine stukjes.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de pudding verdeel het fruit erover, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Bedek de klopklop (slagroom) over de biscuit.
Zet dit gebak enkele uren in koelkast, voor het serveren naar hartelust afgarneren.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo G van Hanja, Erwin heeft u blijkbaar al verder geholpen, inderdaad een zuiderse vrucht even googlen en je komt alles te weten over de kaki vrucht.
En dank je voor de lovende woorden ;-) groetjes van ons 3tjes
G van Hanja

G van Hanja zegt:
Wat bedoel je met een kaki.

Bedankt voor de mooie recepten.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Maar je moet ze zelf maken en opeten, hier was ze dadelijk verorberd ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Een droom van een taart! :-)