Recept
« Terug naar recepten
Dessert: biscuit om van te smullen
PT40M
Dessert: biscuit om van te smullen
Een heerlijk dessert: biscuit om van te smullen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: biscuit om van te smullen te bereiden
Voor de biscuit: voor het gemakkelijk te maken bloem kant en klaar voor biscuit. De bloem, eikes en likeur in een grote kom, deze opkloppen +/- 10 min.
Neem een cakevorm deze beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen. Bereid de pudding zoals vermeld op verpakking maar gebruik maar 500 ml melk en een scheut likeur met de gemalen coco's. Laat afkoelen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Snij het fruit in kleine stukjes.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de pudding verdeel het fruit erover, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Bedek de klopklop (slagroom) over de biscuit.
Zet dit gebak enkele uren in koelkast, voor het serveren naar hartelust afgarneren.
Neem een cakevorm deze beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen. Bereid de pudding zoals vermeld op verpakking maar gebruik maar 500 ml melk en een scheut likeur met de gemalen coco's. Laat afkoelen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Snij het fruit in kleine stukjes.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de pudding verdeel het fruit erover, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Bedek de klopklop (slagroom) over de biscuit.
Zet dit gebak enkele uren in koelkast, voor het serveren naar hartelust afgarneren.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt:
En dank je voor de lovende woorden ;-) groetjes van ons 3tjes