KookJij

Dessert: een winterse cake

Fruit toevoegen naar keuze, hier werd kaki, peer en appel toegevoegd.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: een winterse cake te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 170°C. 
    Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa. 
    Voeg de eieren toe en roer goed. 
    Zelfrijzende bloem toevoegen en goed mengen.
  2. Fruit in kleine blokjes snijden. Deze onder het deeg mengen.
  3. Vanille pudding bereiden zoals op verpakking staat vermeld, ik gebruikte maar 500 ml melk.
    Neem een beboterde en bebloemde bakvorm ± 26 cm
    Bak 60 min in de voorverwarmde oven, 15 min laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster. 
  4. Snij de cake in de lengte en bestrijk met de pudding, leg het bovenste deel erop. Garneer af met bloemsuiker en cacaopoeder.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Haha dan heb je in ieder geval een heerlijk dessertje ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mmmmm.... bolletje vanille ijs, scheutje advocaat en een toefje slagroom.....Een droom! :-)