Recept
« Terug naar recepten
Dessert: een winterse cake
PT60M
Dessert: een winterse cake
Fruit toevoegen naar keuze, hier werd kaki, peer en appel toegevoegd.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: een winterse cake te bereiden
- Oven voorverwarmen op 170°C.
Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzende bloem toevoegen en goed mengen. - Fruit in kleine blokjes snijden. Deze onder het deeg mengen.
- Vanille pudding bereiden zoals op verpakking staat vermeld, ik gebruikte maar 500 ml melk.
Neem een beboterde en bebloemde bakvorm ± 26 cm
Bak 60 min in de voorverwarmde oven, 15 min laten afkoelen in bakvorm, daarna uitstorten op rooster. - Snij de cake in de lengte en bestrijk met de pudding, leg het bovenste deel erop. Garneer af met bloemsuiker en cacaopoeder.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: