Recept
« Terug naar recepten
Cake: heerlijk bij de koffie tijdens het vieruurtje
PT60M
Cake: heerlijk bij de koffie tijdens het vieruurtje
Natuurlijk kan je andere soorten fruit erin verwerken ofwel puur natuur.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake: heerlijk bij de koffie tijdens het vieruurtje te bereiden
- Oven voorverwarmen op 170°C.
Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en roer goed.
Zelfrijzend bakmeel toevoegen en goed mengen.
Neem een cakevorm ± 26 cm, smeer goed in met de zonnebloemolie en bestuif met bloem. - Appel in blokjes snijden evenzeer de rabarber en besprenkel deze met de amaretto. Dit fruit samen met de rozijnen en krenten onder het deeg mengen.
- Dit alles in de bakvorm, bak de cake +-/ 60 min, laat de cake een 20 min afkoelen in de vorm, daarna uitstorten op rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: