Recept
« Terug naar recepten
Dessert: cake in een springvorm met fruit en amandelschilfers
PT75M
Dessert: cake in een springvorm met fruit en amandelschilfers
Cake bakken hoeft niet altijd in een cake vorm.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: cake in een springvorm met fruit en amandelschilfers te bereiden
- Oven voorverwarmen op 160 gr. Boter goed loskloppen met de suiker tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop deze goed onder de boter, gezeefde zelfrijzende bloem toevoegen meng zeer goed.
- Appels schillen, klokhuis verwijderen 1 appel in blokjes snijden de andere in schijven snijden. Rabarber ontdoen van de draadjes en in blokjes snijden. Meng de appels, rozijnen, rabarber een deel amandelschilfers onder de likeur en voeg de vanille suiker en kaneel toe.Voeg deze ingredienten onder het deeg behalve de schijven appels aan de kant houden. Verdeel het deeg in een beboterde bebloemde springvorm verdeel de schijven appels erover met wat amandelschilfers. Bak +/- 75 min laat even afkoelen in vorm en verwijder de springvorm. Serveer deze fris afgewekt met wat bloemsuiker.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.