Recept
« Terug naar recepten
Bruschetta met Red Pearl tomatenjam en mozzarella
PT60M
Bruschetta met Red Pearl tomatenjam en mozzarella
Een heerlijk bruschetta met red pearl tomatenjam en mozzarella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
140 kCal energie
6 Gram eiwit
3 Gram vet
22 Gram koolhydraten
6 Gram eiwit
3 Gram vet
22 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Lekker doen augustus 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruschetta met Red Pearl tomatenjam en mozzarella te bereiden
Voor de tomatenjam:
Breng in een kleine pan water aan de kook en kruis de tomaten aan de bolle kant oppervlakkig in.
Dompel de tomaten met een of twee tegelijk ongeveer 20 seconden in het zachtjes kokende water, zodat het velletje los gaat zitten.
Haal ze eruit met een schuimspaan en laat direct afkoelen in een kom met koud water.
Ontvel de tomaten en halveer ze.
Snijd de houtige steelaanzet uit en gooi weg.
Vang het vocht en de zaadjes op in een kommetje met een zeef erop om de pitjes eruit te zeven.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan waar de tomaten in passen en fruit het sjalotje glazig.
Voeg het vocht van de tomaten toe en kook in tot het bijna verdampt is.
Voeg dan ook het tomaten vruchtvlees toe.
Laat op zacht tot matig vuur inkoken onder af en toe roeren, tot het vocht bijna is verdampt.
Voeg de geleisuiker, kaneel, en citrusrasp toe en laat de tomaten zachtjes 3 minuten koken tot een mooie dieprode jam.
Laat een lepeltje met jam iets afkoelen en proef of het nog iets zoeter mag, voeg dan nog wat honing toe.
Of juist wat zuurder, met iets citroensap.
Of pit, maal er dan wat peper over.
Doe de kokendhete jam in brandschone potjes (met soda en kokend water ontsmet), sluit goed af en laat op een theedoek ondersteboven afkoelen.
Zet ze daarna op een koele, donkere plaats om te bewaren.
Zo is de jam nog een aantal maanden houdbaar.
Voor de bruschetta:
Smeer de tomatenjam op gegrilde sneetjes olijvenbrood en serveer met een stukje gescheurde mozzarella, een basilicumblaadje en een Sweet Pearl tomaatje met een prikker erdoor.
Breng in een kleine pan water aan de kook en kruis de tomaten aan de bolle kant oppervlakkig in.
Dompel de tomaten met een of twee tegelijk ongeveer 20 seconden in het zachtjes kokende water, zodat het velletje los gaat zitten.
Haal ze eruit met een schuimspaan en laat direct afkoelen in een kom met koud water.
Ontvel de tomaten en halveer ze.
Snijd de houtige steelaanzet uit en gooi weg.
Vang het vocht en de zaadjes op in een kommetje met een zeef erop om de pitjes eruit te zeven.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan waar de tomaten in passen en fruit het sjalotje glazig.
Voeg het vocht van de tomaten toe en kook in tot het bijna verdampt is.
Voeg dan ook het tomaten vruchtvlees toe.
Laat op zacht tot matig vuur inkoken onder af en toe roeren, tot het vocht bijna is verdampt.
Voeg de geleisuiker, kaneel, en citrusrasp toe en laat de tomaten zachtjes 3 minuten koken tot een mooie dieprode jam.
Laat een lepeltje met jam iets afkoelen en proef of het nog iets zoeter mag, voeg dan nog wat honing toe.
Of juist wat zuurder, met iets citroensap.
Of pit, maal er dan wat peper over.
Doe de kokendhete jam in brandschone potjes (met soda en kokend water ontsmet), sluit goed af en laat op een theedoek ondersteboven afkoelen.
Zet ze daarna op een koele, donkere plaats om te bewaren.
Zo is de jam nog een aantal maanden houdbaar.
Voor de bruschetta:
Smeer de tomatenjam op gegrilde sneetjes olijvenbrood en serveer met een stukje gescheurde mozzarella, een basilicumblaadje en een Sweet Pearl tomaatje met een prikker erdoor.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
brinkie1970 zegt:
Er bestaat ook tomatensambal. Ik had ooit wel van tomatenjam gehoord. Maar ik heb het recept nog niet gemaakt. Het recept komt van de Bas van der Heiden. Maar ik neem aan dat het dezelfde tomaten zijn;)
slaatje zegt:
Sascha ten Brink zegt:
Groetjes Sascha.