KookJij

Pittige paprikamarmelade met rode wijn en een vleugje gember

Deze marmelade heb ik gemaakt van geroosterde paprika´s. Ik gebruik deze "jam" vaak in combinatie met roomkaas op bijvoorbeeld stokbrood of als dip.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige paprikamarmelade met rode wijn en een vleugje gember te bereiden

  1. Was de paprika`s. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij de paprika`s in brede repen.
  2. Rooster de paprika`s onder de hete grill tot ze blazen gaan vormen en een beetje zwart worden.
  3. Doe de hete paprika`s in een plastic zak. Bind de zak dicht en laat de paprika`s afkoelen.
  4. Vel van de afgekoelde paprika`s verwijderen. Paprika`s in kleine stukjes snijden.
  5. Was de Spaanse peper, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snij de pepers in hele kleine stukjes.
  6. Doe de paprika, stukjes peper, gembersiroop, citroensap en de wijn in een pan. Voeg zout en cayennepeper eraan toe.
  7. Weeg het geheel en voeg hier - "voor de helft van het gewicht " - de geleisuiker aan toe. (Dus is het gewicht bijvoorbeeld 500 gram dan moet je er 250 gram geleisuiker aan toevoegen).
  8. Breng alles al roerende aan de kook en laat de massa plm. 4 tot 5 minuten zachtjes koken. Doe een druppel van de paprikamarmelade op een koud schoteltje en kijk of de jam al geleert.
  9. Vul de jampotjes met kokend water en laat ze even staan.
  10. Verwijder het hete water uit de jampotjes en vul de schone jampotjes tot aan de rand met de paprikajam.
  11. Zet de potjes plm. 5 minuten even op hun kop.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze paprikamarmelade smaakt verrukkelijk bij een stukje zachte kaas. Vooral bij geitenkaas.
Je maakt hier ook nog een heerlijk hapje van maken door de marmelade te mengen met wat roomkaas. Erg lekker op een toastje of (iets verdund) heerlijk als dip. Gewoon op stokbrood ook heel lekker.
Voor een lekkere lekkere bruschetta: Dun besmeren met de paprikjam en daarop een plakje rauwe ham of pittige kaas.
Doe de paprikajam in kleine potjes. Zodra een potje is geopend in de koelkast bewaren. Altijd een schone lepel gebruiken en geen beboterd mes want dan is de jam snel beschimmeld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst