Recept
« Terug naar recepten
Tapas: Mojo rojo & mojo verde (rode en groene dipsaus)
PT20M
Tapas: Mojo rojo & mojo verde (rode en groene dipsaus)
Een mojo is een koude Spaanse dipsaus en dus onontbeerlijk wanneer je tapas gaat maken.
Er zijn 2 basis mojo's: een rode en een groene.
De groene is wat kruidiger en de rode is pittiger maar dat is natuurlijk afhankelijk hoeveel Spaanse peper je erin gebruikt en of je de pitjes en al dan niet in laat zitten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Kookboekje over Tapas. Zelf gemaakt en met eigen foto's.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas: Mojo rojo & mojo verde (rode en groene dipsaus) te bereiden
- Bereidingswijze Mojo rojo:
Ontvel de tomaat en verwijder de zaadjes.
Pureer dit samen met de knoflook, Spaanse peper, olijfolie en azijn (staafmixer) tot een glad mengsel.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. - Bereidingswijze Mojo verde:
Verwijder de stelen van de peterselie.
Snij de paprika doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten snij de paprika fijn.
Pureer de peterselie, paprika, knoflook, olijfolie en citroensap (staafmixer) tot een glad mengsel.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.