Recept
« Terug naar recepten
Brusselse broodpudding
PT45M
Brusselse broodpudding
Een heerlijk brusselse broodpudding recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brusselse broodpudding te bereiden
Snij het brood in kleine stukjes en giet er de zwarte koffie en de melk over. Giet in een apart kommetje de rum over de rozijnen. Laat alles 30 min. trekken.
Verwarm de oven voor op 160°C. Voeg de bruine suiker, de rietsuiker, de geklutste eieren en het kaneelpoeder toe in de schotel met het brood. Meng alles tot er een homogene brij bekomen wordt. Voeg de helft van de rozijnen en de rum toe. Meng alles goed door elkaar.
Vet 4 afzonderlijke bakvormen in met boter. Verdeel de brij in de bakvormen en strooi er de resterende rozijnen en een beetje rietsuiker over. Plaats de bakvormen op een ovenplaat, waarin je kokend water giet tot ¾ van de hoogte van de bakvormen. Laat 30 min. bakken.
Serveer de broodpudding lauw of warm.
Verwarm de oven voor op 160°C. Voeg de bruine suiker, de rietsuiker, de geklutste eieren en het kaneelpoeder toe in de schotel met het brood. Meng alles tot er een homogene brij bekomen wordt. Voeg de helft van de rozijnen en de rum toe. Meng alles goed door elkaar.
Vet 4 afzonderlijke bakvormen in met boter. Verdeel de brij in de bakvormen en strooi er de resterende rozijnen en een beetje rietsuiker over. Plaats de bakvormen op een ovenplaat, waarin je kokend water giet tot ¾ van de hoogte van de bakvormen. Laat 30 min. bakken.
Serveer de broodpudding lauw of warm.