Recept
« Terug naar recepten
Bulgur
PT30M
Bulgur
Een heerlijk bulgur recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
90
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bulgur te bereiden
Smelt, op een matig vuur, de margarine in een pan.
Voeg de bulgur toe en bak het al omscheppend ± 4 minuten.
Schenk er dan zoveel van de bouillon bij dat er een vingerdik boven de bulgur staat.
Voeg zout naar smaak toe en breng het aan de kook.
Laat de bulgur met het deksel op de pan op een laag vuur (met vlamverdeler) in ± 25 minuten gaar worden.
Voeg de bulgur toe en bak het al omscheppend ± 4 minuten.
Schenk er dan zoveel van de bouillon bij dat er een vingerdik boven de bulgur staat.
Voeg zout naar smaak toe en breng het aan de kook.
Laat de bulgur met het deksel op de pan op een laag vuur (met vlamverdeler) in ± 25 minuten gaar worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lucienne zegt:
ayse zegt:
Ja, zo kan je het ook aanvullen..maar ik had het recept voor puur bulgur neergezet, zonder ingr..
Groetjes, Ayse:D