KookJij

Hutspot met rookworst

Makkelijk en snel Hutspot recept
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Anders
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hutspot met rookworst te bereiden

  1. Kook de aardappelen 15 - 20 minuten, snijd ondertussen de uien in stukken en de winterwortelen in reepjes.
  2. Kook de wortelen en uien samen met het blokje runder bouillon ongeveer 20 minuten.
  3. Giet de aardappelen en groenten af voeg samen in een pan en grof stampen. Maak vervolgens de rookworst warm.
  4. Vervolgens de hutspot op smaak brengen met peper en zout.De rookworst kan apart of door de hutspot opgediend worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Henny,erg late reactie maar toch:
De aardappels kook je in een andere pan als de wortels.
Worden je uien dan nog te bruin dan zou ik ze wat groter snijden ofwel kook ze mee met de aardappels tot alles gaar is.
Moet normaal lukken!
Ik zelf doe nog tijdens het stampen een klontje roomboter erbij en een beetje nootmuskaat,heerlijk!
mia Elsjan

mia Elsjan zegt:
Morgen dit recept weer...Oud Hollands is het lekkerst ! :) Heerlijk !!!
Henny

Henny zegt:
Ben gek op hutspot, maar hoe komt het dat mijn uien zo bruin worden, lijkt net varkensvoer. Nb. Alles tezamen aan de kook brengen, eerst wel laag opgezet, hopelijk krijg ik hier antwoord op..
martin ronbrandsteder

martin ronbrandsteder zegt:
Wij willen roy danken voor zijn mooie tip het was erg lekker dankjewel roy!!!!!!!!!!!!!!!
van Roekel F.E

van Roekel F.E zegt:
Beste mensen,
zouden jullie het recept van hutspot willen sturen?
b.v.d(en wat voor kruiden)
mientje

mientje zegt:
Een prei mee koken brengt een heerlijke smaak aan de hutspot.
Hans

Hans zegt:
Een beetje pittige tomatenpuree er door doet ook wonderen.
Roy

Roy zegt:
Wat érg lekker is als je de uien niet meekookt maar apart bakt, lekker bruin (niet te donker).
Daarna er doorstampen, dit is echt een verrijking. Eventueel ook nog uitgebakken spekjes erdoor, super !!
Mathieu

Mathieu zegt:
Ook heerlijk met witte bonen, gewoon na het koken mee grof stampen!
Hans

Hans zegt:
Al enkele malen gemaakt.......blijft heerlijk !
mia7

mia7 zegt:
Als ik de bron vergeten ben, graag melden aub :)
mia7

mia7 zegt:
Ik doe er ook wel eens twee goud renetten in.:p
ineke60

ineke60 zegt:
Geweldig, zo'n gewoon Hollands gerecht en dan zoveel reacties;)
carina

carina zegt:
Om de vitaminen te behouden zou ik het kookvocht van de wortels en uien gebruiken en er doorheen stampen dan nog een flinke lik mosterd erdoor en smullen :p
Anna

Anna zegt:
Helemaal mee eens, Flavia. Mocht je zo'n recept tegen komen, zou je dit willen melden aan mij? Dan pas ik alsnog de bronvermelding aan.
Groetjes,
Anna.