Lekker als maaltijdsoep met een broodje. Als je de soep als voorgerecht wilt eten maak het geheel dan een beetje dunner met wat extra bouillon.
Klik op de pijltjes voor meer foto's.
Recept
« Terug naar recepten
Jota
PT30M
Jota
Jota is een Sloveense soep waar zuurkool, bonen, spek en worst in zitten.
Ik vind het typische soep voor deze winterkou. Toch was mijn eerste
kennismaking met deze soep in de zomer, toen ik in Slovenië op vakantie
was. We waren met de hele familie aan het mountainbiken in het mooie
gebied rondom Bled en tijdens een lunchstop in een berghut hadden we
wel trek in een stevige kop soep. Deze soep was daar toen de soep van de
dag.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jota te bereiden
- Bak de spekjes in een (soep)pan en voeg hieraan de gehakte knoflook en de gesnipperde ui toe. Bak dit totdat de ui bruin begint te kleuren.
- Voeg de bouillon, tomatenpuree, zuurkool, blokjes aardappel, laurierblaadje en karwij toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn.
- Voeg de bonen en de rookworst toe en warm dit nog even goed door.
- Maak op smaak met peper en zout.