Recept
« Terug naar recepten
Hutsepot van spruitjes met rookworst
PT60M
Hutsepot van spruitjes met rookworst
Een heerlijk gerecht van Jeroen Meus. Een fijn programma om naar te kijken, zijn recepten zijn heerlijk en eerlijk!
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeroen Meus
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutsepot van spruitjes met rookworst te bereiden
- Zet een ruime pan op een matig vuur en laat een flinke klont boter smelten.
- Pel de uien en snij ze middendoor en versnipper ze niet al te fijn.
- Stoof de ui in de boter tot ze glazig zijn.
- Maak de spruitjes schoon en snij de grote in kwarten, de kleine in tweeën.
- Als de uien enkele minuten gestoofd zijn, voeg je de spruitjes toe. Ze hoeven niet vooraf gekookt te worden, zo blijven ze hun smaak houden.
- Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Roer intussen regelmatig in de pan.
- Voeg de aardappels toe, samen met de bouillon.
- Bind de takjes tijm met de laurier samen tot een bouquet garni en voeg dit bij het gerecht. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Snij de rookworst in schijfjes of stukjes en voeg deze toe aan de hutsepot.
- Laat dit alles zo'n 20 minuten stoven op een zacht vuur.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Een heerlijk alles in één gerechtje van Jeroen, hapt zo lekker weg! Lekker met een zelfgemaakte appel- of peren compote, daar hebben wij genoeg van.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt: