KookJij

Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado)

Een heerlijk herfst en wintergerecht, want dan staat de stoofpan hier wekelijks op het fornuis. Konijn is dan een heerlijke afwisseling op de vele runderstoofpotten die ik maak. Bovendien is konijn erg gezond en goed voor de lijn. Dat is mooi meegenomen in de tijd van maaltijdsoepen en stoofpotten. Konijn is vet- calorie- en cholesterol arm, is licht verteerbaar en bovendien ook nog rijk aan vitamine B. Het is niet alleen gezond het is daarbij ook nog eens erg lekker. Nog een voordeel is dat dit gestoofd konijn in ongeveer 1 ½ uur op tafel staat en dat is ongeveer de helft van de tijd die je nodig hebt voor een stoofpot van rundvlees. Mensen die het oorspronkelijke gerecht kennen zullen misschien verbaasd zijn, want de smaken wijken af van het authentieke recept. Dat komt omdat dit mijn eigen versie is.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado) te bereiden

  1. Pel de uien en snij ze in halve bogen, pel de sjalotten, hak de knoflook fijn, snij de tomaten in stukjes (ontvel ze eventueel van te voren), pers de citroen uit.
  2. Verwarm de olijfolie in een stoofpan en smelt daarin de klont boter, braad de konijnenbouten hierin aan en bestrooi ze met peper, zout, kaneel en pimentpoeder.
  3. Voeg eerst de uien en daarna de tomaat, peperkorrels en het citroensap toe, laat dit ongeveer 3 minuten sudderen en voeg dan de knoflook, laurier, tijm en oregano toe.
  4. Voeg de bouillon toe totdat het vlees onderstaat en laat dit een uur op een klein pitje sudderen.
  5. Doe na een uur de sjalotten erbij en laat het nog een half uurtje verder sudderen.
  6. Laat de saus indikken, bind het eventueel bij met allesbinder of maizena.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met pasta, puree of gewone gekookte aardappelen en warme groente of een salade.

Iemand maakt ooit de opmerking bij dit recept: "Als ik een konijn was, dan zou ik graag op deze wijze aan mijn einde komen".

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst