Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT120M
Erwtensoep
Een heerlijke zelfgemaakte erwtensoep. Genieten in de herfst en winter!
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
612
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bobby
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
- Week de spliterwten volgens de gebruiksaanwijzingen.
- Doe de spliterwten, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouillontabletten en 2 liter water in een pan.
- Breng het aan de kook en laat het ca. 45 minuten op laag vuur koken.
- Schil intussen de selderijknol en aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze na 30 minuten aan de erwten toe.
- Pel en snipper de uien. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schrap de wortel en snijd hem in blokjes. Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes.
- Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes.
- Haal de laulierblaadjes, selderij en peterselie uit de soep.
- Verwarm de margarine. Fruit de ui ca. 3 minuten.
- Roer prei, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst, het vlees en de soep erdoor.
- Voeg water toe als de soep te dik is.
- Kook nog ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Rob Hoeboer zegt:
Annemarie zegt:
slaatje zegt:
derbyke zegt:
willydelcart zegt:
Wat ik zoooo geweldig vind, is dat je dit op de site zet. Zou het niet fantastisch zijn, mochten we daar met z'n allen eens een apart onderdeel op een website kunnen van maken? Het SNERT-hoofdstukje of SNERTRECEPTEN.
Elke gezinnetje, elke oma en elke Nederlands- en Duitstalige regio heeft toch z'n eigen snert niet? Zoveel gezinnen, zoveel varianten.
Benieuwd of die Afrikaner ook snert hebbe? De mensen van Suriname zeker niet, 't is daar veel te warm! Hebben ze me verzekerd.
Alleen het woord (zelf) 'SNERT', zou een site verdienen. In Nederland is dat zonder bijklank, in Vlaanderen betekent het soep die niet te vreten valt, niks waard, zoals een 'snertprogramma' op TV.
Het zou hier in Vlaanderen bijval kennen. Eindelijk eens naast al die 'MMMMMMM's' en 'Waws' en 'Super'sen, echte snertrecepten!
Ik zeg nog niets over de regionale namen die de heerlijke soep gekregen heeft (blaassoep, muzieksoep, broekhoestsoep, ...), want hoor de wind waait door de bomen, zelfs in huis hier waait de wind!
;)
Barbara Metz zegt:
hns zegt:
Hans de Vos:):)
Kees Cornelissen zegt: