Recept
« Terug naar recepten
Cake met banaan, chocolade en walnoten
PT70M
Cake met banaan, chocolade en walnoten
Een heerlijk cake met banaan, chocolade en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
onbekend personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake met banaan, chocolade en walnoten te bereiden
Verwarm de oven voor en vet de cakevorm in.
Mix de boter in de beslagkom zacht en romig. Voeg de suiker toe. Meng het met de boter tot een gladde massa. Voeg nu een voor een de eieren toe en mix ze op de hoogte stand door het beslag tot volledig gladde massa ontstaat. Doe nu in delen de cakemeel en de melk erbij en meng het geheel opnieuw tot een glad beslag. Voeg nu de geprakte banaan en de fijngehakte walnoten erdoor met een spatel. Breek de reep chocolade in kleine stukjes en doe deze in de keukenmachine tot de chocolade vrij fijn is en roer dit ook met de spatel door het cakemengsel.
Doe de cake 60 à 70 minuten de oven. Je kunt zien of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. Als deze er droog uitkomt is de cake goed. Laat de cake even 5 minuten rusten, daarna kun je hem uit de vorm halen.
Electrische oven: 170 graden Celcius
Heteluchtoven : 150 graden Celcius
Gasoven : stand 3-4
Mix de boter in de beslagkom zacht en romig. Voeg de suiker toe. Meng het met de boter tot een gladde massa. Voeg nu een voor een de eieren toe en mix ze op de hoogte stand door het beslag tot volledig gladde massa ontstaat. Doe nu in delen de cakemeel en de melk erbij en meng het geheel opnieuw tot een glad beslag. Voeg nu de geprakte banaan en de fijngehakte walnoten erdoor met een spatel. Breek de reep chocolade in kleine stukjes en doe deze in de keukenmachine tot de chocolade vrij fijn is en roer dit ook met de spatel door het cakemengsel.
Doe de cake 60 à 70 minuten de oven. Je kunt zien of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. Als deze er droog uitkomt is de cake goed. Laat de cake even 5 minuten rusten, daarna kun je hem uit de vorm halen.
Electrische oven: 170 graden Celcius
Heteluchtoven : 150 graden Celcius
Gasoven : stand 3-4
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Heb gewoon wat ingrediënten gekocht die me lekker leken in een cake en voilà hier het resultaat.
cindyvanbrakel zegt: