Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van ananas en gefrituurd ijs
PT30M
Carpaccio van ananas en gefrituurd ijs
Een heerlijk carpaccio van ananas en gefrituurd ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookstudio CuHaBo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van ananas en gefrituurd ijs te bereiden
Snijd 8 plakjes cake in de lengte op 3 mm dikte.
Knijp 4 grote ronde bollen ijs, en wikkel de plakjes cake om het ijs.
Zet de ijsbollen weer terug in de vriezer en zorg dat ze goed hard zijn en blijven,
(anders kunnen we ze niet frituren).
Snijd de boven en onderkant van de ananas af .
Zet hem op een snijplank en snijd de schil er in brede repen van boven naar beneden af.
Zorg ervoor dat de houtige oogjes eruit zijn.
Snijd de ananas in de lengte in vieren en verwijder de harde kern.
Snijd van de ananas flinterdunne plakjes.
Bedek de binnen kant van het bord met de plakjes ananas
Besprenkel met eau de vie.
Sla de eiwitten op tot het wit is en haal hier de bolletjes ijs door.
Haal de bolletjes vervolgens door het amandel schaafsel.
Frituur de bolletjes ijs vijf seconde in hete olie van 180 graden
tot de amandelen licht bruin zijn.
Snij de gefrituurde ijsbolletjes doormidden en leg op de carpaccio van ananas.
Besprenkel de ijsbolletjes met crema di balsamico en strooi wat gehakte,
mint met suikerover het ijs.
Knijp 4 grote ronde bollen ijs, en wikkel de plakjes cake om het ijs.
Zet de ijsbollen weer terug in de vriezer en zorg dat ze goed hard zijn en blijven,
(anders kunnen we ze niet frituren).
Snijd de boven en onderkant van de ananas af .
Zet hem op een snijplank en snijd de schil er in brede repen van boven naar beneden af.
Zorg ervoor dat de houtige oogjes eruit zijn.
Snijd de ananas in de lengte in vieren en verwijder de harde kern.
Snijd van de ananas flinterdunne plakjes.
Bedek de binnen kant van het bord met de plakjes ananas
Besprenkel met eau de vie.
Sla de eiwitten op tot het wit is en haal hier de bolletjes ijs door.
Haal de bolletjes vervolgens door het amandel schaafsel.
Frituur de bolletjes ijs vijf seconde in hete olie van 180 graden
tot de amandelen licht bruin zijn.
Snij de gefrituurde ijsbolletjes doormidden en leg op de carpaccio van ananas.
Besprenkel de ijsbolletjes met crema di balsamico en strooi wat gehakte,
mint met suikerover het ijs.
Glen zegt: