Recept
« Terug naar recepten
Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember
PT10M
Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember
Deze amuse is helemaal voor te bereiden, zodat je alleen alles vlak voor
het serveren hoeft samen te stellen, want de kroepoek moet uiteraard
lekker krokant blijven. Ik maakte deze amuse als starter bij een Aziatisch
dinertje voor vrienden. Een kleine moeite , maar grote verrassing.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember te bereiden
- Snij de gember in zo klein mogelijke stukjes.
- Snij de helft van de bosuitjes in dunne ringetjes en de andere helft in dunne reepjes.
- Scheur de carpaccio in stukjes.
- Maak een sausje met de olie, gembersiroop, wijnazijn , sojasaus en de tabasco. Roer er de ringetjes bosui door. Zet koel en afgedekt weg , evenals de gesneden stukjes gember de bosui reepjes en de carpaccio.
- SERVEREN Snij de plakken kroepoek voorzichtig met een kartelmes in 4 stukken. Beleg de kroepoek met de stukjes carpaccio. Druppel er het bosui sausje over . Vervolgens verdeel je er de gember over met de reepjes bosui en serveer meteen. Bron Albert Heijn eigen tekst en foto.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Deze amuse al enkele maken als starter geserveerd bij een Oosters menu.