KookJij

Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

Deze amuse is helemaal voor te bereiden, zodat je alleen alles vlak voor het serveren hoeft samen te stellen, want de kroepoek moet uiteraard lekker krokant blijven. Ik maakte deze amuse als starter bij een Aziatisch dinertje voor vrienden. Een kleine moeite , maar grote verrassing.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember te bereiden

  1. Snij de gember in zo klein mogelijke stukjes.
  2. Snij de helft van de bosuitjes in dunne ringetjes en de andere helft in dunne reepjes.
  3. Scheur de carpaccio in stukjes.
  4. Maak een sausje met de olie, gembersiroop, wijnazijn , sojasaus en de tabasco. Roer er de ringetjes bosui door. Zet koel en afgedekt weg , evenals de gesneden stukjes gember de bosui reepjes en de carpaccio.
  5. SERVEREN Snij de plakken kroepoek voorzichtig met een kartelmes in 4 stukken. Beleg de kroepoek met de stukjes carpaccio. Druppel er het bosui sausje over . Vervolgens verdeel je er de gember over met de reepjes bosui en serveer meteen. Bron Albert Heijn eigen tekst en foto.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Deze amuse al enkele maken als starter geserveerd bij een Oosters menu.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst