Recept
« Terug naar recepten
Gebakken coquilles met gembersaus
PT10M
Gebakken coquilles met gembersaus
De coquilles worden kort gebakken in olijfolie. De gembersaus kun je ruim tevoren maken van o.a. stemgember met crème fraîche. Al voorgerecht bij onze etentjes altijd een succes (als je van gember houdt)
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
onbekend tijschrift
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken coquilles met gembersaus te bereiden
- Visfond met creme fraiche, gehakte gember, honing en witte wijnazijn inkoken tot een stroperige massa (plm. 15 minuten). Van vuur afhalen. Gembersiroop toevoegen en 50 gr koude boter in blokjes erdoor kloppen. Op smaak maken met wat zout. Saus is nu klaar.
- Coquilles kort bakken in wat olijfolie. Bestrooien met (zee)zout en peper.
- Op elk bord een spiegel saus. Coquilles erover verdelen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker voorgerecht, beetje Oosters. Bij mijn etentjes altijd een succes. Als je van gember houdt eet je je vingers er bijna bij op. De saus kun je goed tevoren maken. Doe er dan nog geen boter doorheen. Vlak voordat de saus wordt opgediend de saus verwarmen en van het vuur de koude boter erdoor kloppen.