KookJij

Spruitjes met champignons, bacon, walnoten en creme fraiche

Wie geen spruitjes lust, lust dit zeker !!! De spruitjes worden heel kort voorgekookt en daarna met de overige ingredienten gewokt. Verrukkelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjes met champignons, bacon, walnoten en creme fraiche te bereiden

  1. Kook de spruitjes een paar minuten voor in water met zout. (Niet te lang want ze moeten beetgaar zijn). Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de bacon of spekreepjes lichtbruin en knapperig. Voeg de sjalot- en knoflooksnippers toe en bak die mee tot glazig. Doe nu de champignons erbij en bak die al omscheppend mee. Voeg de goed uitgelekte spruitjes en de walnoten toe. Goed omscheppen
    tot alles goed warm geworden is. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Roer nu de crème fraîche en de gembersiroop (of honing) door de spruitjes.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met een schnitzel en gekookte aardappelen of aardappelpuree

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst