KookJij

Pittige zoetzure komkommersalade

Deze komkommersalade is erg lekker bij een Oosterse maaltijd. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige zoetzure komkommersalade te bereiden

  1. Doe de geschaafde komkommer in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat de komkommer een half uurtje intrekken met het zout. Spoel de komkommer af en laat goed uitlekken.
  2. Meng de komkommer met de gesnipperde sjalotjes, sambal en knoflook.
  3. Maak een dressing van de onder "dressing" genoemde ingrediënten. Meng de dressing goed door de komkommer en laat (liefst minimaal 1 uur) intrekken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van de sambal is een fijngesneden Spaanse peper (zonder pitjes en zaadlijsten) ook lekker. De salade wordt dan wel wat pittiger. Lekker bij een Oosterse maaltijd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst