KookJij

Cassata siciliana

Een heerlijk cassata siciliana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cassata siciliana te bereiden

Snijd de cake horizontaal in drie plakken. Hak of snijd chocolade en gekonfijte vruchten, elk apart, in kleine stukjes (keukenmachine). Wrijf de ricotta door een fijne zeef. Meng er eerst gezeefde poedersuiker en vervolgens chocolade, gekonfijte vruchten en 2 eetlepels likeur door. Besprenkel de cakeplakken met de rest van de likeur.

Bekleed een passende cakevorm van binnen met plastic folie. Leg de onderste cakeplak op de bodem van de vorm. Schep een deel van de ricottavulling erop en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Leg de volgende cakeplak erop en druk alles heel licht aan en vul de vorm laag voor laag. Eindig met een cakeplak. Plaats de vorm, afgedekt met plastic folie, tenminste 3 uur in de koelkast.

Klop intussen slagroom, créme fraïche en suiker stijf op. Doe alles over in een spuitzak die is voorzien van een grote gekartelde spuitmond. Leg de gevulde spuitzak tot verder gebruik in de koelkast.



Serveertips
Presentatie
Stort de gevulde cake op een platte schaal. Neem de folie weg. Spuit de slagroom in lange repen op de cake en bestrijk de zijkanten er ook mee. Bestrooi boven- en zijkanten van de cake met (in droge koekenpan) licht geroosterde geschaafde amandelen. De cassata originale smaakt het beste wanneer ze, in plakken gesneden, ijskoud wordt opgediend.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Elmedina

Elmedina zegt:
Ja hij is lekker maar zag niet uit als op die foto ( is wel op ) :)