Recept
« Terug naar recepten
Paddenstoelen Bouillon
PT15M
Paddenstoelen Bouillon
Sjalot met knoflook fruiten. De schoongemaakte paddenstoelen en wat bosui erbij. Paddenstoelen bouillon toevoegen even koken en een heerlijk soepje is geboren.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddenstoelen Bouillon te bereiden
- Verwarm een klein sheutje olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot zachtjes enkele minuten.
- Voeg vervolgens de bosui, paddenstoelen, tim en knoflook toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg 1 liter heet wate toe en verkruimel er de boillonblokken over.
- Laat een paar minuutjes koken.
- Serveer de soep in voorverwarmde borden of kommen en bestrooi met de ringetjes bosui. Lekker met een stukje geroosterd brood met zelf gemaakte kruiden roomboter.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Een snel en licht voor of tussengerecht. Ook heerlijk als lunch. Lekker met knapperig stokbrood of een geroosterd sneetje brood.