KookJij

Champignons met kruidenkaas en Reblochon

Een heerlijk champignons met kruidenkaas en reblochon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
  2. > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignons met kruidenkaas en Reblochon te bereiden

Snijd de stelen uit de hoeden en hak de stelen fijn.
Bak de champignons langs twee kanten in een weinig olie of boter.
Bak op een zacht vuur en niet te lang, zodat ze binnenin sappig blijven.
Meng de fijngesneden stukjes van de stelen onder de kruidenkaas en vul daar de champignons mee op.
Snijd repen van de reblochonkaas (korst en al) en bedek de champignons ermee.
Verwarm de oven op 180° en bak de champignons gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
Serveer met stokbrood of dikke toast.

Mijn kookverhaal (Willy Delcart)

Reblochon leerde ik kennen in Frankrijk. Een fijne kaas met een heel eigen smaak. In de Alpenregio wordt die dikwijs gebruikt om 'tartiflette' te bereiden.
De naam is afkomstig van het Franse werkwoord 'reblocher', wat 'opnieuw melken' betekent. Vroeger kwam de heer bij de boeren zijn 'melkdeel' halen en toen de otnvanger weg was, molk men de koe nog een keer. Kwestie van de belastingen te ontduiken. Van die tweede melk werd en wordt de Reblochon gemaakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willydelcart

willydelcart zegt:
Bedankt, leuk dit eens te horen. Ik ben constant op zoek naar lekkere, maar vooral 'snelle' bereidingen. Blijkbaar heb ik nog altijd last om de categorie juist te krijgen. 't Is een voorgerecht en warm. Dieet slank allerminst en drank al evenmin.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Willy , een tien waard .Groetjes van ons 3 :);):p