Reblochon leerde ik kennen in Frankrijk. Een fijne kaas met een heel eigen smaak. In de Alpenregio wordt die dikwijs gebruikt om 'tartiflette' te bereiden.
De naam is afkomstig van het Franse werkwoord 'reblocher', wat 'opnieuw melken' betekent. Vroeger kwam de heer bij de boeren zijn 'melkdeel' halen en toen de otnvanger weg was, molk men de koe nog een keer. Kwestie van de belastingen te ontduiken. Van die tweede melk werd en wordt de Reblochon gemaakt.
Recept
« Terug naar recepten
Champignons met kruidenkaas en Reblochon
PT20M
Champignons met kruidenkaas en Reblochon
Een heerlijk champignons met kruidenkaas en reblochon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons met kruidenkaas en Reblochon te bereiden
Snijd de stelen uit de hoeden en hak de stelen fijn.
Bak de champignons langs twee kanten in een weinig olie of boter.
Bak op een zacht vuur en niet te lang, zodat ze binnenin sappig blijven.
Meng de fijngesneden stukjes van de stelen onder de kruidenkaas en vul daar de champignons mee op.
Snijd repen van de reblochonkaas (korst en al) en bedek de champignons ermee.
Verwarm de oven op 180° en bak de champignons gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
Serveer met stokbrood of dikke toast.
Bak de champignons langs twee kanten in een weinig olie of boter.
Bak op een zacht vuur en niet te lang, zodat ze binnenin sappig blijven.
Meng de fijngesneden stukjes van de stelen onder de kruidenkaas en vul daar de champignons mee op.
Snijd repen van de reblochonkaas (korst en al) en bedek de champignons ermee.
Verwarm de oven op 180° en bak de champignons gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
Serveer met stokbrood of dikke toast.
willydelcart zegt: