Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep met gegrilde kip
PT15M
Champignonsoep met gegrilde kip
Een heerlijk champignonsoep met gegrilde kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep met gegrilde kip te bereiden
Bestrijk de kip dun met olie, verhit de grillpan op hoog vuur en grill de kipfilethaasjes in 6 minuten rondom bruin. Snij ze daarna in reepjes. Breng de krieltjes in 1 liter water aan de kook met de bouillontabletten. Schep na 5 minuten de champignonroerbakmix erbij (houd een handje vol achter voor de garnering). Kook de mix nog 5 minuten mee en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in grote kommen en verdeel de gegrilde kipreepjes over de soepkommen. Serveer de soep met het brood.