Recept
« Terug naar recepten
Pasta met kip en asperges
PT30M
Pasta met kip en asperges
In Spanje en Italië gebruiken ze vaak groene asperges maar als het even kan gebruik ik toch liever de witte. Als je witte asperges neemt moet je ze eventjes (5-10 minuten)
voorkoken, bij groene is dit niet nodig.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met kip en asperges te bereiden
- Schil de asperges, snij ze in stukjes en kook ze 5-10 minuten, laat ze uitlekken.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de blokjes kipfilet, kruid met peper en zout.
- Snij de ui in halve ringen en voeg deze toe aan de kipstukjes, fruit deze 3-5 minuutjes mee.
- Voeg de uitgelekte aspergestukjes toe.
- Doe dan de crème fraiche erbij en schep alles goed door elkaar en zodat de asperges en crème fraiche warm worden.
- Schep de pasta erdoorheen en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de pasta over de borden, strooi er wat Parmezaanse kaas overheen, doe daar de Gorgonzola blokjes overheen en garneer met basilicum blaadjes.
- Het is ook lekker om de Gorgonzola kaas al meteen na de pasta door het geheel doen, ik heb dit niet gedaan omdat niet iedereen bij mij aan tafel bauwe kaas lekker vindt.