Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep met margrieten
PT30M
Champignonsoep met margrieten
Een heerlijk champignonsoep met margrieten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
plusmagazine.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep met margrieten te bereiden
Was bloemen en de blaadjes en dep ze droog. Pluk de witte bloemblaadjes van het gele hartje. Hak de groene blaadjes.
Verwijder het voetje van de champignons, borstel ze schoon, snijd in plakjes en fruit in de boter. Kruid met zeezout en peper. Voeg het citroensap en de helft van de bloemblaadjes toe. Laat 15 minuten stoven.
Voeg de bouillon toe en laat doorkoken. Neem de pan van het vuur en klop de verse kaas en de room door de soep tot een schuimig mengsel. Proef en kruid bij.
Voeg de sesamzaadjes en de gehakte, groene blaadjes toe. Verdeel over borden en garneer met blaadjes.
Verwijder het voetje van de champignons, borstel ze schoon, snijd in plakjes en fruit in de boter. Kruid met zeezout en peper. Voeg het citroensap en de helft van de bloemblaadjes toe. Laat 15 minuten stoven.
Voeg de bouillon toe en laat doorkoken. Neem de pan van het vuur en klop de verse kaas en de room door de soep tot een schuimig mengsel. Proef en kruid bij.
Voeg de sesamzaadjes en de gehakte, groene blaadjes toe. Verdeel over borden en garneer met blaadjes.
Helen Pronk zegt:
Hrgr.
Helen.