Recept
« Terug naar recepten
Halloweengerecht
PT40M
Halloweengerecht
Dit is een recept wat echt bij Halloween past, het ziet er erg leuk uit als je het versiert met pompoen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Halloweengerecht te bereiden
Kook aardappelen samen met pompoenblokjes, rozemarijnblaadjes gaar in licht gezouten water. Giet af en maak er puree van, een beetje boter, muskaatnoot en peper eronder mengen. Neem een vuurvaste schotel en beboter deze. Neem 4 ronde uitsteekvormen, insmeren met boter en vullen met de puree zet deze in de vuurvaste schotel.
Afwerking puree : stoof sjalotjes fijn gesneden en pompoenblokjes aan en kruid goed af met verse rozemarijnblaadjes, peper, zeezout, dresseer dit op de puree.
Bak de kippenblokjes samen met de champignons, ajuin in blokjes, pompoen even aan in boter.
Kipgehakt mengen met chapelure, het eike en kruiden, maak kleine balletjes.
Room en melk laten warm worden, deze desnoods kruiden, de kippenblokjes met groenten en de kipballetjes toevoegen. Laat op een zacht vuur sudderen. Bijbinden indien nodig.
Verwarm de oven op 180°C, puree opwarmen, als laatste de bladerdeeggebakjes (videe koekje) mee opwarmen.
Verwijder de puree uit de vorm serveer op bord samen met bladerdeeggebak gevuld met kippevlees, werk het bord af .
Afwerking puree : stoof sjalotjes fijn gesneden en pompoenblokjes aan en kruid goed af met verse rozemarijnblaadjes, peper, zeezout, dresseer dit op de puree.
Bak de kippenblokjes samen met de champignons, ajuin in blokjes, pompoen even aan in boter.
Kipgehakt mengen met chapelure, het eike en kruiden, maak kleine balletjes.
Room en melk laten warm worden, deze desnoods kruiden, de kippenblokjes met groenten en de kipballetjes toevoegen. Laat op een zacht vuur sudderen. Bijbinden indien nodig.
Verwarm de oven op 180°C, puree opwarmen, als laatste de bladerdeeggebakjes (videe koekje) mee opwarmen.
Verwijder de puree uit de vorm serveer op bord samen met bladerdeeggebak gevuld met kippevlees, werk het bord af .
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Chapelure : paneermeel
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
boomer zegt:
derbyke zegt:
Boomer feest zou ik het niet noemen ...maar de presentatie op bord ... het oog wil ook wat toch plezant voor de tafelgenoten ;)een kleine moeite inplaats van potten en pannen op tafel .De afwas nemen we erbij ...als het maar smaakt .Groetjes van ons 3 :);):p