Recept
« Terug naar recepten
Kip op een bord apart : videe
PT30M
Kip op een bord apart : videe
Een heerlijk kip op een bord apart : videe recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip op een bord apart : videe te bereiden
Bak de kippenfilets in blokjes gesneden, gekruid met curry poeder aan voeg de wijn toe en laat even goed doorbakken tot de wijn volledig opgenomen is door het vlees.
Het kippegehakt bereiden met het ei, chapelure en curry poeder dit goed mengen en balletjes rollen, bak deze evenzeer even aan.
Champignons in vier verdelen, ajuin en look zeer fijn snijden en deze even aanstoven in boter met citroensap dit kruiden met curry poeder, gemalen peper en kippenkruiden voeg de room, melk evenzeer het vlees toe en laat zacht stoven. Een beetje bijbinden indien nodig.
Serveer in een bladerdeegkoekje met een heerlijk fris slaatje en vers gebakken frietjes .
Het kippegehakt bereiden met het ei, chapelure en curry poeder dit goed mengen en balletjes rollen, bak deze evenzeer even aan.
Champignons in vier verdelen, ajuin en look zeer fijn snijden en deze even aanstoven in boter met citroensap dit kruiden met curry poeder, gemalen peper en kippenkruiden voeg de room, melk evenzeer het vlees toe en laat zacht stoven. Een beetje bijbinden indien nodig.
Serveer in een bladerdeegkoekje met een heerlijk fris slaatje en vers gebakken frietjes .
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Chapelure = paneermeel
Jacques F.G.M. Joosten zegt: