Recept
« Terug naar recepten
Choco-cappuccino
PT40M
Choco-cappuccino
Een heerlijk choco-cappuccino recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Coupes
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Choco-cappuccino te bereiden
Laat de bittere chocolade smelten in een warmwaterbad. Verwarm de 50 cl melk en 1 dl room met de bruine rietsuiker, de cacaopoeder en de kardemompoeder.
Roer er de gesmolten chocolade door. Verdeel over de 4 glazen. Laat afkoelen, en verder koud worden in de koelkast.
Los 10 g suiker op in de sterke koffie. Giet er 1 dl melk en 1 dl slagroom bij. Mix op hoge snelheid tot het mengsel schuimt. Verdeel over de glazen. Werk af met een bolletje notenijs en serveer met een reepje geroosterde peperkoek.
Roer er de gesmolten chocolade door. Verdeel over de 4 glazen. Laat afkoelen, en verder koud worden in de koelkast.
Los 10 g suiker op in de sterke koffie. Giet er 1 dl melk en 1 dl slagroom bij. Mix op hoge snelheid tot het mengsel schuimt. Verdeel over de glazen. Werk af met een bolletje notenijs en serveer met een reepje geroosterde peperkoek.