Mnjam!
Lekker lekker - een must voor de Bourgondiërs onder ons.
Recept
« Terug naar recepten
Chocolade amandeltaart
PT50M
Chocolade amandeltaart
Een heerlijk chocolade amandeltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kook.rubriek.nl - naar recept van James Tanner -
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade amandeltaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 C. Vet een springvorm van 23 cm licht in. Smelt de chcolade en de boter in een vuurvaste kom boven een pan met zacht kokend water. Roer tot alles is vermengd en laat het afkoelen.
Klop de eierdooiers en de suiker licht en romig. Giet al roerend de gesmolten chocolade bij het eimengsel. Spatel de gemalen amandelen met een grote lepel erdoor.
Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel de eiwitten met een groete metalen lepel door het chocolademengsel. Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart 35 minuten in de oven. De taart is in het midden dan nog zeer vochtig maar hij moet echt niet langer bakken.
Neem de taart uit de oven en laat hem in de bakvorm volledig afkoelen.
Klop de eierdooiers en de suiker licht en romig. Giet al roerend de gesmolten chocolade bij het eimengsel. Spatel de gemalen amandelen met een grote lepel erdoor.
Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel de eiwitten met een groete metalen lepel door het chocolademengsel. Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart 35 minuten in de oven. De taart is in het midden dan nog zeer vochtig maar hij moet echt niet langer bakken.
Neem de taart uit de oven en laat hem in de bakvorm volledig afkoelen.
Ingrid zegt: