KookJij

Chocolade cheesecake

Gewoon, omdat ik zin in wat lekkers had!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie: 3,4 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Naar aanleiding van een filmpje op You Tube.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade cheesecake te bereiden

  1. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
  2. Verwarm de oven tot 180 graden.
  3. Smelt de chocola au-bain-marie.
  4. Klop daar de roomkaas door en
  5. dan de eidooiers.
  6. Spatel het eiwit er door dat het allemaal goed is vermengd.
  7. Bekleed een springvormpje (of iets anders) met bakpapier en vet dat in.
  8. Doe het beslag er in en "stamp" even met de vorm op het aanrecht zodat alles goed zakt.
  9. Doe een bakplaat met heet water in de oven en zet daar de vorm in/op.
  10. 15 minuten op 180 graden;
  11. 15 minuten op 160 graden;
  12. 15 minuten laten staan in de oven.
  13. Door middel van het bakpapier je taartje uit de vorm tillen en laten afkoelen op het rooster.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

In het oorspronkelijke filmpje werd witte chocola gebruikt, maar daar zitten veel meer kh in!
Dit alternatief smaakt uitstekend!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hans

hans zegt:
Ook ik heb deze bij de favorieten gezet.
dankjewel, Gea
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Gea voor dit heerlijk receptje gaat naar mijn favorieten ;-)