KookJij

Bladerdeegpakketje met gerookte zalm , prei en tomatentulpjes

We aten dit gerechtje het eerst bij de schoonouders van onze dochter. Elk jaar geven we elkaar op onze verjaardag in plaats van een cadeau een etentje en maken er een knetter gezellige culinaire avond van. Dit gerechtje is helemaal op voorhand te bereiden. Zowel de tulpjes , als de zalm pakketjes. Deze laatste schuif je 20 minuten voor gebruik in de oven. Werk het bordje af met wat granaatappelpitjes en 3 tulpjes
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Zie boven.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeegpakketje met gerookte zalm , prei en tomatentulpjes te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden .
  2. Meng de crème fraîche , kruiden roomkaas, kappertjes en gewassen en uitgelekte prei in een grote kom.
  3. Voeg de zalmsnippers met 1 ei toe aan het preimengsel. Breng dit mengsel op smaak met peper en een snufje zout. en meng alles goed door elkaar.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de 4 vellen bladerdeeg erop. Vul elk plakje met het prei zalm mengsel.
  5. Vouw dan de 4 hoekjes losjes naar elkaar toe. Steek een hartje, ster, of wat dan ook uit , uit het vijfde bladerdeeg velletje en leg dat op het envelopje.
  6. Kluts het tweede ei en bestrijk er de pakketjes mee. Bak de pakketjes af voor 20 minuten in het midden van de oven.
  7. TOMATENTULPJES
  8. 1 bakje bieslook, 200 gr zuivelspread naturel, kerstomaatjes satéprikkers Snij 1/4 deel van het bakje bieslook fijn en meng dat met de naturel zuivelspread. Snijd de tomaten kruiselings in tot iets onder het midden. Schep met een theelepeltje zoveel mogelijk zaadjes weg. Vul een spuitzakje met fijn mondje met het roomkaasmengsel en spuit de tomaatjes vol. Steek in elk gaatje aan de onderkant een bieslookstengeltje. Ook deze tomatentulpjes zijn een dag of uren tevoren te maken. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Prik met een satéprikker in de onderkant een gaatje en steek er een bieslook stengeltje in.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Leg de tomaatjes ( als je het als vegetarisch hapje wilt serveren) in de vorm
van een bosje tulpen en bindt het bosje vast met een spriet bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst