KookJij

Zalmmousse met roomkaas en dille

Deze mousse van gerookte zalm doet het goed als amusehapje in een glaasje, als lepelhapje of gewoon op een geroosterd sneetje stokbrood of toastje. Ik heb een grote garnaal als finishing touch gebruikt maar je kunt ook gewoon een paar stukjes zalm achterhouden om mee te ganeren. Laat de mousse wel een nachtje in de koelkast staan om op te stijven.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hapjes - Amuse
  3. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmmousse met roomkaas en dille te bereiden

  1. Doe de zalm in een blender en voeg de creme fraiche, roomkaas, citroensap, kappertjes, dille, worcestersaus, peper en zout toe.
  2. Pureer het tot een mooie gladde massa en zet dit een nachtje in de koelkast om op te stijven.
  3. Doe wat van de mousse op een amuselepel, in een glaasje of op een geroosterd stokbroodje of toastje en garneer met een klein takje dille, enkele kappertjes en een garnaal of stukje zalm

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Klik op de pijltjes voor meer foto's.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst