Recept
« Terug naar recepten
Zalmmousse met roomkaas en dille
PT15M
Zalmmousse met roomkaas en dille
Deze mousse van gerookte zalm doet het goed als amusehapje in een
glaasje, als lepelhapje of gewoon op een geroosterd sneetje stokbrood of
toastje.
Ik heb een grote garnaal als finishing touch gebruikt maar je kunt ook
gewoon een paar stukjes zalm achterhouden om mee te ganeren.
Laat de mousse wel een nachtje in de koelkast staan om op te stijven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmmousse met roomkaas en dille te bereiden
- Doe de zalm in een blender en voeg de creme fraiche, roomkaas, citroensap, kappertjes, dille, worcestersaus, peper en zout toe.
- Pureer het tot een mooie gladde massa en zet dit een nachtje in de koelkast om op te stijven.
- Doe wat van de mousse op een amuselepel, in een glaasje of op een geroosterd stokbroodje of toastje en garneer met een klein takje dille, enkele kappertjes en een garnaal of stukje zalm
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Klik op de pijltjes voor meer foto's.