Recept
« Terug naar recepten
Voorgerecht met Hollandse garnalen cocktail en zalm hapje
PT30M
Voorgerecht met Hollandse garnalen cocktail en zalm hapje
Garnalen cocktail is traditie bij ons met de feestdagen, nu in goed gezelschap met een zalmhapje.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Voorgerecht met Hollandse garnalen cocktail en zalm hapje te bereiden
- Garnalen cocktail: Maak de cocktail saus door alle ingredienten naar smaak te mengen. Hoeveelheden is wat lastig, omdat ik het altijd "uit de losse hand" doe. Proeven is mijn motto!
- Maak de cocktail op met eerst wat sla, garnaaltjes (50 gram per persoon, liefst meer ;-) en dan mag er de heerlijke saus over. Strooi er eventueel nog een beetje paprika poeder op.
- Zalmhapje: Snij de abrikozen in blokjes. Meng de roomkaas (op kamertemperatuur) met de mayonaise, abrikozen en tabasco.
- Besmeer de tortilla met dit mengsel, en beleg met de zalm. Rol stevig op, en wikkel deze in plastic folie. Leg de ze voor een uurtje in de koelkast. Voor het serveren snij je deze in hapjes van zo'n 5 cm. Op de bovenkant nog een laagje smeren van het roomkaasmengesel en wat kleine stukjes abrikoos. Serveer op een bedje van rucola en wat mosterd dille saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja Hermens zegt:
Anna Koudys zegt: