KookJij

Salade de lente komt eraan

Een salade van gerookte zalm, grijs garnalen vergezeld van couscous
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Bondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade de lente komt eraan te bereiden

  1. 180 ml water aan de kook brengen neem van het vuur voeg de kruiden, look toe deze eerst door de vijzel en fijn stampen vervolgens de couscous eronder mengen. Laat zwellen en afkoelen.
  2. Neem twee schijven zalm snij fijn, een handvol rucola evenzeer fijn snijden het sjalotje in fijne ringen snijden. Voeg deze bij de couscous samen met een handvol grijs garnalen, tomaat concassé en 150 gr philadelphia kaas, goed mengen vul een uitsteekvorm met deze mengeling.
  3. In het midden van het bord rucola en de couscous verdeel rondom de zalm, grijs garnalen, fijn gesneden rucola en sjalotje in fijne ringen gesneden. Werk af met basamico dressing en een toefje kaas. Serveer fris.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
En ze voorspellen echt lente weer in het weekend tot 14 gr dus smullen geblazen voor jullie. Een fornuis is bij dit gerecht in feite overbodig gewoon wat heet water voor de couscous.... laat het smaken :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een smulpartij! Die sla ik op, mmmmmmm....... ;-)