Eens iets anders dan een gewone boterham.
Natuurlijk kunnen de broodjes naar zin en smaak belegd worden, gewoon fantasie gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Belegde mini broodjes
PT30M
Belegde mini broodjes
Een heerlijk belegde mini broodjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Belegde mini broodjes te bereiden
Bak de broodjes een 8 tal min af in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Snijd deze in de helft en nu maar beginnen met het dresseren.
Op het broodje met zalm, de zalm licht insmeren met mierikswortelpasta, garneer af met fijn gesneden sjalot en een takje dille.
Op het broodje roomkaas: kaas mengen met fijn gesneden dille smeer op het broodje en werk af met fijn gesneden appel (in citroen gewenteld voor verkleuring) enkele druppels balsamicodressing erop een half snoeptomaatje en erwtasperges.
Broodje goed beleggen met americain, fijn gesneden sjalotjes, de augurkjes en peterselie erop.
Broodje kwartelmousse: meng de kwartelpaté met een beetje limoenconfituur, meng goed tot een gladde mousse, besmeer het broodje en werk af met blaadje witloof een beetje limoenconfituur erop strooi wat noten & pittenmengel erover.
Broodje grijze garnalen : meng de garnalen met een beetje coctail besmeer het broodje en werk af met sjalot, tomaat fijn gesneden en een blaadje sla.
Snijd deze in de helft en nu maar beginnen met het dresseren.
Op het broodje met zalm, de zalm licht insmeren met mierikswortelpasta, garneer af met fijn gesneden sjalot en een takje dille.
Op het broodje roomkaas: kaas mengen met fijn gesneden dille smeer op het broodje en werk af met fijn gesneden appel (in citroen gewenteld voor verkleuring) enkele druppels balsamicodressing erop een half snoeptomaatje en erwtasperges.
Broodje goed beleggen met americain, fijn gesneden sjalotjes, de augurkjes en peterselie erop.
Broodje kwartelmousse: meng de kwartelpaté met een beetje limoenconfituur, meng goed tot een gladde mousse, besmeer het broodje en werk af met blaadje witloof een beetje limoenconfituur erop strooi wat noten & pittenmengel erover.
Broodje grijze garnalen : meng de garnalen met een beetje coctail besmeer het broodje en werk af met sjalot, tomaat fijn gesneden en een blaadje sla.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
gemmapaes zegt:
Heb met mijn gasten er erg van genoten en zal dit vaker doen.
Ik zou zeggen, graag nog meer van deze tips en bedankt hiervoor.
Groet van gemma:)
hns zegt:
derbyke zegt: