KookJij

Budget Prei Quiche met Camembert

Weer een vegetarisch dagje zonder dat je vlees of vis mist. Deze taart van Ramon Brugman is een echte aanrader. Heerlijk als hoofdgerecht met een salade of als lunch. En in kleinere stukjes gesneden kan deze taart zelfs dienst doen als borrelhapje en zal bovendien ook gewaardeerd zijn bij een buffet. Keuze mogelijkheden genoeg. En mocht je niet van camenbert houden, dan kies je voor brie of een andere kaas die je lekker vindt.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Budget Prei Quiche met Camembert te bereiden

  1. Smoor de uitgelekte prei in wat olie in enkele minuten wat zachter.
  2. Klop ondertussen de eieren los met de room, nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
  3. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar , bestrooi het werkvlak met wat bloem en rol de plakjes met de deegroller uit tot een lap ter grootte van de vorm.
  4. Leg het deeg in de vorm er rol met de deegroller het overtollige deeg van de bovenkant af.
  5. Bestrooi de bodem met wat paneermeel en prik her en daar wat in met een vork.
  6. Stort de prei( goed laten uitlekken) in de vorm en verdeel gelijkmatig.
  7. Verdeel er de plakjes camembert over.
  8. Giet het room-ei mengsel erover , zodat dit tussen de prei kan lopen en voor een goede binding kan zorgen.
  9. Zet de taart voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Weer eens een dagje vegetarisch . Een gerecht, zo smaakvol, dat vlees of vis niet gemist zal worden.
Lekker met een salade naar keuze.
Ik heb er een witte kool salade bij gemaakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst