KookJij

Hackbraten in bladerdeeg met kaas en paprika

De Beierse keuken staat bekend om zijn traditionele streekgerechten. Dit is een recept uit de Allgäu boerderij keuken, die ook wel bekend staat als de kaaskeuken van Duitsland. In het oorspronkelijke recept is Allgäuer bergkaas gebruikt. die door de bergboeren in de Beierse Alpen wordt gemaakt. Als alternatief kun je Emmentaler, Gruyère of Tilsiter kaas gebruiken. TIP: Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid want wat overblijft is heerlijk op de boterham.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hackbraten in bladerdeeg met kaas en paprika te bereiden

  1.  Meng het gehakt, 2 eieren, beschuit, ui, peper, zout en nootmuskaat en kneed het goed tot een homogene massa.
  2. Voeg de kaasblokjes, paprikablokjes en het paprikapoeder toe, kneed dit ook weer goed door elkaar en zet het even opzij.
  3. Rol het bladerdeeg af en rol het uit.
  4. Maak van het gehakt een lange rol net zo groot dat het op het bladerdeeg past.
  5. Leg het gehakt op het bladerdeeg en vouw het deeg eromheen. Plak de naad goed dicht.
  6. Draai de rol om en leg deze op bakpapier op een bakplaat, en bestrijk het geheel met 1 los geklopt ei.
  7. Bak het geheel 60 minuten op 200 graden in het midden van de oven. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met een stamppotje, aardappelpuree of aardappelsalade. Als er iets overblijft is dit ook erg lekker op de boterham.
Klik op de pijltjes voor meer foto's.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst