Lekker met een stamppotje, aardappelpuree of aardappelsalade. Als er iets overblijft is dit ook erg lekker op de boterham.
Klik op de pijltjes voor meer foto's.
Recept
« Terug naar recepten
Hackbraten in bladerdeeg met kaas en paprika
PT90M
Hackbraten in bladerdeeg met kaas en paprika
De Beierse keuken staat bekend om zijn traditionele streekgerechten. Dit is
een recept uit de Allgäu boerderij keuken, die ook wel bekend staat als de
kaaskeuken van Duitsland.
In het oorspronkelijke recept is Allgäuer bergkaas gebruikt. die door de
bergboeren in de Beierse Alpen wordt gemaakt.
Als alternatief kun je Emmentaler, Gruyère of Tilsiter kaas gebruiken.
TIP: Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid want wat overblijft is
heerlijk op de boterham.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hackbraten in bladerdeeg met kaas en paprika te bereiden
- Meng het gehakt, 2 eieren, beschuit, ui, peper, zout en nootmuskaat en kneed het goed tot een homogene massa.
- Voeg de kaasblokjes, paprikablokjes en het paprikapoeder toe, kneed dit ook weer goed door elkaar en zet het even opzij.
- Rol het bladerdeeg af en rol het uit.
- Maak van het gehakt een lange rol net zo groot dat het op het bladerdeeg past.
- Leg het gehakt op het bladerdeeg en vouw het deeg eromheen. Plak de naad goed dicht.
- Draai de rol om en leg deze op bakpapier op een bakplaat, en bestrijk het geheel met 1 los geklopt ei.
- Bak het geheel 60 minuten op 200 graden in het midden van de oven.