Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met Catalaanse worstjes
PT60M
Ovenschotel met Catalaanse worstjes
Een heerlijke ovenschotel met Mediterrane groenten en Catalaanse
worstjes smaakt niet alleen in de zomer heerlijk maar eigenlijk wel het hele
jaar rond.
Ik heb de worstjes in stukken gesneden maar je kunt ze ook gewoon heel
laten. Als alternatief kun je ook prima verse chorizo worstjes gebruiken.
Verder kun je in plaats van Pimenton de Vera ook gerookte paprikapoeder
of een pikante olie gebruiken.
Het snijden is het meeste werk voor de rest doet de oven zijn werk.
Als je de laatste 5 minuten de grill stand gebruikt krijg je een lekker krokant
geheel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met Catalaanse worstjes te bereiden
- Was de aardappelen goed schoon, droog ze, snij ze in kleine stukjes en doe ze in de Ovenschaal. (Je kunt de aardappelen eventueel 5 tot 10 minuten voorkoken)
- Vervolgens snij je de courgette, aubergine, ui, paprika, tomaat en de worstjes in stukken en dit verdeel je allemaal in de ovenschaal.
- Hak de knoflook fijn en doe dit eroverheen, Pimenton de Vera, peper en zout en giet er olijfolie overheen.
- Zet dit een half uur in een voorverwarmde oven op 200 graden, schep alles regelmatig goed door elkaar en gebruik de laatste 5 minuutjes de grill stand.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met (stok)brood en eventueel een frisse salade.