Al enkele keren gemaakt als voorgerecht bij een Oosters dinertje.
Recept
« Terug naar recepten
Oosterse Bouillon
PT60M
Oosterse Bouillon
Deze fijne bouillon is op voorhand te maken en super smaakvol. Zo
hoef je enkel nog de bouillon even aan de kook te brengen en de
paddenstoelen, peper en paksoi toe te voegen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse Bouillon te bereiden
- Breng de hoeveelheid water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.
- Voeg de ui, sojasaus, gember, peperkorrels, steranijs, kruidnagels en knoflook toe en laat minimaal 30 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.
- Zeef de bouillon en breng deze vervolgens weer rustig aan de kook.
- Voeg de paddenstoelen, peper en de paksoi toe en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Verdeel de soep over 4 borden en garneer de soep met 2 stukjes ei en bladpeterselie.